ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ας δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Νικολόπουλος: Ας δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Για πολλοστή φορά, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος έφερε το θέμα της απόδοσης του θαλάσσιου μετώπου Πάτρας στο Δήμο Πατρέων.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας μεταξύ άλλων γνωστών και χιλιοειπωμένων των Κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και των Σαμαρά-Βενιζέλου, προτείνει ως προσωρινή λύση η υπογραφή Σύμβασης Προγραμματικής Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠΑ ΑΕ (που είναι ο κατά νόμον χρήστης του χώρου) και του Δήμου Πατρέων και υπενθυμίζει, ότι απαιτείται και η τροποποίηση της ήδη ισχύουσας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠΑ ΑΕ προκειμένου ο εν λόγω χώρος να υπαχθεί αυτοδίκαια στις αρμοδιότητες της οικείας Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί την καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία που θα αποφασίσει την παραχώρηση του στον Δήμο Πατρέων», σημειώνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Επίσης τονίζει ότι «για την αποδέσμευση και αποχαρακτηρισμό των χώρων έχουν αρχίσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και το Υπουργείο συνεργάζεται με το ΔΣ του ΟΛΠΑ ΑΕ».

Ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του Θ. Δρίτσα, που μάλιστα με ύφος και επισημότητα, έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων, δήλωσε: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινάει. Αντί άλλης απαντήσεως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, καλεί τον Υπουργό να πράξει επιτέλους, όσα ο Πρωθυπουργός υπεσχέθη με ξεκάθαρες κουβέντες παραμονές των εκλογών από τη Πάτρα στους πολίτες της. Τα άλλα είναι λόγια ν’ αγαπιόμαστε...

Από την τετριμμένη απάντηση Δρίτσα, κρατάμε μόνον ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά των κρατητηρίων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης του λιμένα (ΟΛΠΑ ΑΕ), που έχει αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαμορφωθούν οι χώροι του Λιμεναρχείου για την μετεγκατάσταση.

Μόνον που ακριβώς τα ίδια έλεγε και στις 29 Δεκεμβρίου 2015. Γιατί υπάρχει τέτοια καθυστέρηση;».

Σχετικές ειδήσεις