ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αναγκαία μια λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία ΕΕ - Τουρκία για το προσφυγικό

Μητσοτάκης: Αναγκαία μια λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία ΕΕ - Τουρκία για το προσφυγικό

Την ανάγκη επίτευξης μιας «λειτουργικής και αποτελεσματικής» συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη (17/03/2016) στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες, καθώς δημιουργείται μια «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση», με 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους στη χώρα. Σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα «ανεύθυνων μονομερών αποφάσεων ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ που έκλεισαν τα βόρεια σύνορα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαία μια «λειτουργική και αποτελεσματική» συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο. Παράλληλα, πρόσθεσε, είναι εξίσου σημαντικό να παραμείνει ενεργό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, ούτως ώστε να μετριαστεί το προσφυγικό βάρος που έχει επωμιστεί η Ελλάδα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η όποια συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πρέπει να είναι συμβατή με τις βασικές αξίες της ΕΕ».

Σχετικές ειδήσεις