ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί ξανά η Αυστρία: Προειδοποιεί για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν

Προκαλεί ξανά η Αυστρία: Προειδοποιεί για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν

Νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή την φορά από τον υποψήφιο του Κόμματος των Ελευθέρων για το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου.

«Εάν δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να διασφαλίσει τα σύνορά της, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να εξέλθει από τη Ζώνη Σένγκεν», προειδοποίησε σε συνέντευξή του, ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας στις εκλογές της 24ης Απριλίου, Νόρμπερτ Χόφερ.

Ήδη η συμπερίληψη της Ελλάδας στη Ζώνη Σένγκεν υπήρξε σφάλμα, αποφάνθηκε ο ίδιος και ισχυρίστηκε ότι δεν τηρούνται οι συμφωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως είπε, δεν παίρνει στα σοβαρά ούτε τον εαυτό της και ανέφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ».

Ασκώντας κριτική στην προσφυγική πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ο Ν. Χόφερ -του οποίου το κόμμα εμφανίζεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών ως η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από 30%- τόνισε πως, εάν ο ίδιος ήταν ήδη πρόεδρος, θα ζητούσε επίμονα από την κυβέρνηση να μη συναινέσει στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, διότι, όπως παρατήρησε, αυτά που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι καλά για την Αυστρία.

«Με τη σύνδεση της Τουρκίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται εκβιάσιμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Ελευθέρων για το προεδρικό αξίωμα στην Αυστρία, για να προσθέσει πως για τον ίδιο είναι αδιανόητη μία ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Κατά την άποψή του, στην περίπτωση ένταξης της Τουρκίας, οι Αυστριακοί θα πρέπει να ερωτηθούν εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι ακόμη μέρος της ΕΕ, διότι, όπως ο ίδιος επισήμανε «με την Τουρκία θα έχουμε μία τελείως άλλη Ευρώπη και αυτό θα ήταν μία οπισθοδρόμηση».

Στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Απριλίου, κατά τις οποίες θα εκλεγεί απευθείας από το λαό ο διάδοχος του σημερινού Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ - ο οποίος έπειτα από δύο εξαετείς θητείες (2004-2016) δεν μπορεί να είναι πλέον υποψήφιος - ο Ν. Χόφερ εμφανίζεται στη δεύτερη θέση με 19%, ποσοστό που έχει και η ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμγκαρντ Γκρις, πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, υποψήφιος των Πράσινων με ποσοστό 26%.

Ακολουθούν, με ποσοστό 16% έκαστος, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, πρώην υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρούντολφ Χούντστορφερ και ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος, πρώην πρόεδρος της αυστριακή Βουλής, Αντρέας Κολ.

Σχετικές ειδήσεις