ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικά ΜΜΕ: Παραιτείται ο Τσακαλώτος - Ο Τσίπρας αναζητά νέο υπουργό

Γερμανικά ΜΜΕ: Παραιτείται ο Τσακαλώτος - Ο Τσίπρας αναζητά νέο υπουργό

Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά, μάλιστα, τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα Bild και το γερμανικό πρακτορείο NtV, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα, ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη θέλει να παραιτηθεί εν μέσω των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές για την εκταμίευση νέων δανείων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ.

Το Ntv γράφει αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για ένα νέο υπουργό Οικονομικών» και προσθέτει «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Η Βild σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και μέλη της κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση.

«Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ», αναφερόμενη στα αποθεματικά των ταμείων που μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τέλος, σημειώνει: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να παίζει τζογάρει».

Σχετικές ειδήσεις