ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου (video)

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου (video)

Την οξεία παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής «προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας» προκάλεσε η αναφορά του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΚΚΕ Εσωτερικού, το οποίο είχε την έδρα του στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου «αυτή τη δημοκρατική χώρα που άφηναν μωρά να πεθάνουν στη θερμοκοιτίδα γιατί έκοβαν το ρεύμα».

«Η ηγεσία του ΚΚΕ Εσωτερικού βρισκόταν στις φυλακές και οι άνθρωποί της στα νησιά και την παρανομία. Και λυπάμαι πολύ που στο όνομα της αντιπαλότητάς σας προβήκατε σε εντελώς ανιστόρητες αναφορές για τους αγωνιστές εναντίον του φασισμού και της Δικτατορίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Στην ανταπάντηση δε, του κ. Μιχαλολιάκου ότι «ασφαλώς και τιμώ τους αγώνες, αλλά δεν αμφισβητείται αυτό που λέω» ο Πρόεδρος της Βουλής, πήρε εκ νέου το λόγο για να πει προς τον γ.γρ. της ΧΑ «Φυσικά και αμφισβητείται και διαβάστε τουλάχιστον βιβλία. Μπορεί να είναι θέση της με τη Δικτατορία, αλλά να εδράζεται την αντιπαλότητά της σε εδραία στοιχεία»…

Ο κ. Μιχαλολιάκος, με αιχμή το απογευματινό επεισόδιο που οδήγησε σε αποκλεισμό του βουλευτή της ΧΑ, Γ. Λαγού, από τη συνεδρίαση αφού προηγήθηκε διακοπή της επί 45 λεπτά, κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής ότι επέτρεψε να εισέλθουν στην Ολομέλεια τα Σώματα Ασφαλείας και πρόσθεσε πως θα κληθούν στο τέλος και οι Ένοπλες Δυνάμεις. «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες», ανέφερε.

Κατά την τοποθέτησή του επί του Ασφαλιστικού είπε ότι ο «αυτόματος δημοσιονομικός κόφτης» έχει ψηφιστεί από το 2014 και προέβλεπε την εφαρμογή του από τον τρέχοντα μήνα, ενώ το γεγονός ότι το επαναφέρει η κυβέρνηση είναι γιατί θέλουν οι δανειστές να πάρουν και από αυτή την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι θα τηρηθούν όλα.

Επίσης είπε ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση αλλά για τέταρτο Μνημόνιο το οποίο το κόμμα του δεν ψηφίζει. Ανέφερε εξάλλου ότι ουδείς στην πραγματικότητα θέλει την ελάφρυνση του χρέους και πρόσθεσε πως ουδείς μιλάει για κούρεμα αλλά για επιμήκυνση κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουμε για άλλα 150 χρόνια.

Κατέληξε αναφέροντας ότι αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή Ελλάδα εμείς λέμε ξεκάθαρα Ελλάδα», προσθέτοντας πως η ΧΑ θα είναι πάντα αντίθετη στην εθνοκτόνα πολιτική των μνημονίων, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις