ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάος στη Βουλή - Άδωνις: Άντε ρε ξεφτίλα, βγάλε τον σκασμό – Τσακαλώτος: Είσαι γραφικός!

Χάος στη Βουλή - Άδωνις: Άντε ρε ξεφτίλα, βγάλε τον σκασμό – Τσακαλώτος: Είσαι γραφικός!

Νέα κόντρα στο Κοινοβούλιο μεταξύ Τσακαλώτου και Γεωργιάδη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» με τα μέτρα των 1,8 δισ. ευρώ.

Η φράση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου, ότι το νέο υπερταμείο θα μπορεί για 99 χρόνια να διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «επιτομή του ξεπουλήματος της χώρας» πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Ο υπουργός Οικονομικών πετάχτηκε από τη θέση του και επιτέθηκε στον κ. Κουτσούκο λέγοντάς του ότι ψεύδεται. «Εμείς βάζουμε 3 και οι ξένοι 2 στο εποπτικό συμβούλιο, το οποίο ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο. Το ταμείο θα είναι ελληνικό και θα διοικείται από την Ελλάδα».

Από τα έδρανα ο βουλευτής της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης εξοργισμένος ανέφερε πως ο υπουργός προσβάλει τους βουλευτές επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπουλήσει τα πάντα. «Άντε ρε ξεφτίλα, που έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας για το αφορολόγητο και τα ξεπουλάς όλα για να μείνεις υπουργός. Μην έχεις ύφος, τα ξεπουλάς όλα, θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι, τόσα χρόνια ήσασταν κατά των αποκρατικοποιήσεων και σήμερα τα ξεπουλάτε όλα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε έντονο ύφος απαντώντας στον υπουργό, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εσείς βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι».

«Είσαι γραφικός» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον κ. Γεωργιάδη να λέει στην πρόεδρο: «Να βγάλει τον σκασμό ο κ. Τσακαλώτος. Δίνει 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία και μιλάει;»

Ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον Γιάννη Μανιάτη του είπε ότι δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο, ενώ για τον Οδυσσέα Κωσνταντινόπουλο που φώναζε εναντίον του είπε ότι «κάθε φορά που διακόπτει δεν λέει ποτέ κάτι σοβαρό».

Σχετικές ειδήσεις