ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σούρλας: Κόβουν το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους - Χαρίζουν δισ. ευρώ στους λαθρέμπορους

Σούρλας: Κόβουν το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους - Χαρίζουν δισ. ευρώ στους λαθρέμπορους

«Αντί οι κυβερνώντες να πατάξουν το λαθρεμπόριο και τη νοθεία καυσίμων, που βάσιμα υπολογίζεται ότι οι απώλειες για το δημόσιο ανέρχονται σε 1 δις. ευρώ το χρόνο, καταφεύγουν στην εύκολη λύση της περικοπής των συντάξεων με το ΕΚΑΣ». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του σήμερα, Τετάρτη (06/07/2016) ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σημειώνει δε ο κ. Σούρλας: «Περικόπτουν σε πρώτη φάση 168 εκατομμύρια ευρώ από 100.000 συνταξιούχους και σταδιακά προχωρούν στην καθολική εφαρμογή σε 370.000 συνταξιούχους σε ποσά που ανέρχονται περίπου στα 850 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει ότι «μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, διατείνονται ότι αναζητούν ισοδύναμα μέτρα. Αν πράγματι δεν στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας και είναι αποφασισμένοι να πατάξουν τη διαπλοκή, έστω και με καθυστέρηση 1,5 χρόνου, τότε δεν έχουν παρά να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και τις διακηρύξεις ότι από την πάταξη του λαθρεμπορίου και άλλων φαινομένων διαπλοκής θα κάνουν κοινωνική πολιτική».

Καταλήγει δε ο κ. Σούρλας: «Οι εξελίξεις κατέδειξαν ότι δυστυχώς όχι μόνο δεν αξιοποίησαν, αλλά ασύστολα εκμεταλλεύτηκαν στοιχεία που αναφέρονταν στην έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2012-2014) -της οποίας είχα την τιμή να προΐσταμαι- για τη δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και την απώλεια δισ. ευρώ το χρόνο».

Σχετικές ειδήσεις