ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Κόντρα Παππά – Λοβέρδου, στις 14 Ιουλίου ο τελικός κατάλογος των συμμετοχών

Τηλεοπτικές άδειες: Κόντρα Παππά – Λοβέρδου, στις 14 Ιουλίου ο τελικός κατάλογος των συμμετοχών

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την επιστολή του αρμόδιου για τη ψηφιακή οικονομία επιτρόπου, Γκ. Έντιγκερ.

Ο κ. Νίκος Παπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των 11 υποψηφίων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού θα εκδώσει τα αποτελέσματα με τον κατάλογο των εταιρειών που θα συμμετέχουν οριστικά στον διαγωνισμό και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών», επεσήμανε, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε καθεστώς status quo ante.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διέψευσε ότι η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, αφορά υποδείξεις του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σε σχέση με το ενωσιακό δίκαιο και ότι θέτει θέμα εναντίον της Ελλάδος, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε καταθέσει και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε. Έχουμε 11 αιτήσεις για αδειοδοτήσεις. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ξεκίνησε τον έλεγχο με τους ορκωτούς λογιστές, τον οποίο θα ολοκληρώσει έως τις 14 Ιουλίου οπότε και θα ανακοινωθεί η λίστα των εταιριών που θα συμμετέχουν στη δημοπρασία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αν περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική και να επιστρέψουμε σε καθεστώς status quo ante, κάνετε λάθος. Διότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν είχε αδειοδοτούμενους σταθμούς. Τις τροπολογίες «βασιλόπιτας» θέλετε να κάνουμε και να παρατείνουμε ένα καθεστώς μη αδειοδότησης; Ζητάτε να γυρίσουμε στο καθεστώς μη αδειών που εφαρμόζατε; Με λυπεί η στάση σας. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά πολιτικές δυνάμεις που για εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν αυτά τα συμφέροντα να τα υπερασπίζονται».

Για πολιτικό στρουθοκαμηλισμό κατηγόρησε τον κ. Παππά ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας τον, ταυτόχρονα, «υπουργό προπαγάνδας που αλλοιώνει τα πράγματα».

«Εκπλήσσομαι. Δεν κρατιέστε και επιμένετε. Ενδεχομένως δίνετε εξετάσεις. Τους ακραίους χαρακτηρισμούς έπρεπε να τους αποφεύγετε. Πιαστήκατε ψευδόμενος και προσπαθείτε, σαν κάποιον που βλέπει την πεπονόφλουδα, αλλά αντί να στρίψει την πατάει» αντέτεινε ο κ. Παππάς.

Και συμπλήρωσε: «Ουδεμία σχέση έχει η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος. Το ίδιο επανέλαβε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Τρεις φορές είπε δεν έχει σχέση με τον αριθμό των αδειών. Η προσπάθεια δημιουργία σύγχυσης προκαλεί θυμηδία».

Ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε, επίσης, ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις, και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο», διαβεβαιώνοντας ότι αρχές Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι στην επιστολή του ο αρμόδιος επίτροπος, με συγκεκριμένους όρους, όπως είπε, αναφέρει ότι αυθαίρετα καθορίζονται μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες και ότι παραβιάζεται η λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών και πρόσθεσε ότι αυτό είναι έναρξη προσφυγής εναντίον της Ελλάδος.

«Δεν παίρνετε τα μηνύματα. Είστε πολιτική παράταξη που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα και το μόνο που απομένει να κάνετε είναι να κάνετε εσείς την ενημέρωση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι πατήσατε την πεπονόφλουδα;» του ανταπάντησε ο κ. Παππάς.
«Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί, από Μέσα Ενημέρωσης, από χυδαιότητα, εμετό, δεν έχει προηγούμενο. Και δεν χρειάζεται κανείς να είναι παμπόνηρος για να καταλάβει γιατί» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Σχετικές ειδήσεις