ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα» κατηγορεί τον κ. Βρούτση το Yπουργείο Εργασίας

Για «παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα» κατηγορεί τον κ. Βρούτση το Yπουργείο Εργασίας

Για «παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Βρούτσης αναμασά την αυγουστιάτικη παραπληροφόρηση που εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις στην παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6%, η οποία θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει περισσότερες από μία κύριες συντάξεις».

«Η ΝΔ, μέσω του πρώην υπουργού Εργασίας της κ. Βρούτση, μπήκε δυναμικά στη νέα σεζόν, επαναφέροντας το "κύμα" παραπληροφόρησης και μαύρης προπαγάνδας, που χαρακτήρισε πολλά δημοσιεύματα τον Αύγουστο και για τα οποία το υπουργείο είχε εκδώσει από τις 18/8/2016 σχετικό δελτίο Τύπου», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας. Και συνεχίζει: «Ανακάλυψαν "ψέματα, τεχνάσματα και συσκότιση" σε μία νέα προσπάθεια παραπληροφόρησης, τρομοκράτησης και δημιουργίας κλίματος ανησυχίας στους συνταξιούχους.

Θυμίζουμε ότι, αν και ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε, λίγο πριν από τις εκλογές πως, όποιος και να εκλεγεί, μία σύνταξη θα ήταν χαμένη, η αλήθεια είναι ότι με το νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφαλίστηκε ότι καμία περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης αναμασά την αυγουστιάτικη παραπληροφόρηση που εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6%, η οποία θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει περισσότερες από μία κύριες συντάξεις.

Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται;

1ον: Η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής για όλες τις συντάξεις επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού και όχι επί του εικονικού -πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης που ίσχυε, πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως συνέβαινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό οδηγεί, όσους παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε αύξηση, όχι σε μείωση. Υπενθυμίζεται ότι οι εννιά στους δέκα συνταξιούχους παίρνουν μόνο μία κύρια σύνταξη.

2ον: Βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο, όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη οικονομική κατάσταση και παίρνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματός τους και οι δεύτεροι όχι;

Η ΝΔ, μετά τη στρατηγική της ήττα στη μάχη της διαπλοκής, κατασκευάζει σενάρια τρόμου, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα. Οι συνταξιούχοι, όμως, δεν ξεχνούν ποιοι πετσόκοψαν δώδεκα φορές τις συντάξεις τους, οδηγώντας ταυτόχρονα σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα».