Βρούτσης: Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο να κόψει την κορδέλα στο αεροδρόμιο της Πάρου

Βρούτσης: Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο να κόψει την κορδέλα στο αεροδρόμιο της Πάρου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στην Πάρο εξαπολύει σήμερα, Παρασκευή (29/07/2016) ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης κάνει λόγο για «θρασύτητα» από πλευράς της κυβέρνησης και προσθέτει ότι «οι "παραχαράκτες" της ιστορίας ότι στη μνήμη και τη συνείδηση του νησιωτικού και Παριανού λαού είναι βαθιά χαραγμένο, ποιοι συνέβαλαν και ποιοι προσπάθησαν αληθινά για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου στην Πάρο μας».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βρούτση έχει ως εξής:

«Με ένα προκλητικό και θρασύτατο κείμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ παραχαράσσει την ιστορία, αλλοιώνει την αλήθεια, προσβάλλει τον Παριανό λαό και επιχειρεί να οικειοποιηθεί ένα έργο εθνικής σημασίας, στο οποίο η συμμετοχή του ήταν μόνο να «κόψει» την κορδέλα.

Ξεπερνάει κάθε όριο, το προσβλητικό κείμενο με τη μορφή non-paper, που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, για ένα έργο στην ολοκλήρωση του οποίου συνέβαλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η Δημοτική Αρχή, η ιδιωτική πρωτοβουλία (AEGEAN) και ο Παριανός λαός από το υστέρημα του.

Ένα έργο που ενώνει, καθώς αλλάζει το μέλλον της Πάρου, ενισχύει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη και επηρεάζει θετικά όλα τα γύρω νησιά.

Αυτό το εθνικής σημασίας έργο, που πλήρωσε από το υστέρημα του ο Έλληνας φορολογούμενος και που χρειάστηκαν χρόνια για την υλοποίηση του, ήρθε να αμαυρώσει με ένα εξοργιστικό κείμενο (non-paper) ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας μικροψυχία, παραχαράσσοντας την ιστορία, αλλοιώνοντας την αλήθεια και προσβάλλοντας τον Παριανό λαό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, παραμονή των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου.

Δυναμιτίζει το κλίμα, προκαλεί οργή και αγανάκτηση, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί ένα έργο, στο οποίο η συμμετοχή του ήταν απλά διαχειριστική.

Να γνωρίζουν, όμως, οι «παραχαράκτες» της ιστορίας ότι στη μνήμη και τη συνείδηση του νησιωτικού και Παριανού λαού είναι βαθιά χαραγμένο, ποιοι συνέβαλαν και ποιοι προσπάθησαν αληθινά για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου στην Πάρο μας.

Ελπίζω αύριο ο κ. Τσίπρας, ως οφείλει, να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια και να λειτουργήσει με το θεσμικό του ρόλο ενωτικά, ως Πρωθυπουργός και όχι ως Κομματάρχης, για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό και για την Ελλάδα και για την Πάρο».