ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Μαξίμου στην κριτική της ΝΔ για τον Στουρνάρα

Η απάντηση του Μαξίμου στην κριτική της ΝΔ για τον Στουρνάρα

«Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα, Παρασκευή (16/09/2016), το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απαντώντας στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας. Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς», αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Και καταλήγει: «Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία. Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».

Ρoή Ειδήσεων