Άρχισαν τα «όργανα»: Η Αχτσιόγλου «έφαγε» τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Newsbomb

Την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό υπέβαλε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Γιάννης Σούκος, μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ανέλαβε και επισήμως τα νέα καθήκοντά της η Έφη Αχτσιόγλου και ήδη με την τελετή παράδοσης-παραλαβής η νέα υπουργός Εργασίας άρχισε το «ξεκαθάρισμα» στο Υπουργείο της. Πρώτο «θύμα» ο ειδικός γραμματέας του σώματος επιθεωρητών εργασίας, Γιάννης Σούκος, τον οποίο η Έφη Αχτσιόγλου «φωτογράφισε» ως ανεπαρκή στα καθήκοντά του με τις σημερινές δηλώσεις της και ουσιαστικά τον εξώθησε σε παραίτηση.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό, λοιπόν, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και της λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για να επιβάλει τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου κατά την παραλαβή του Υπουργείου Εργασίας.

Σαν αποτέλεσμα ο αρμόδιος γραμματέας Γιάννης Σούκος φέρεται να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του με επίσημη αιτιολογία την αδυναμία συνεργασίας με τη νέα υπουργό. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η νέα Υπουργός Εργασίας είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Σούκου πριν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις. Τώρα το μόνο που απομένει είναι ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αποδεκτή την παραίτηση Σούκου.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Έφη Αχτσιόγλου ήταν το μόνο μέλος της κυβέρνησης στην οποία έκανε ειδική αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας από ολόκληρη την κυβέρνηση να την στηρίξει. Μετά από την κίνηση αυτή είναι λογικό η νέα Υπουργός Εργασίας να έχει το ελευθέρας από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «στήσει» τον δικό της μηχανισμό στο Υπουργείο Εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved