ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για την επένδυση στην Ζάκυνθο, ήταν μια τοποθέτηση που ξεκινάει από την αγωνία να μην ματαιώνονται οι επενδύσεις και δεν σημαίνει ότι έκανε παρέμβαση στην εκκρεμή υπόθεση στη δικαιοσύνη», απάντησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή για δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Από πουθενά δεν προκύπτει παρέμβαση προς τους δικαστικούς λειτουργούς της Ζακύνθου. Προφανώς παραδειγματίζεστε από τις παρεμβάσεις του κόμματός του και του ίδιου του πρωθυπουργού. Θυμίζω την παρέμβαση για το Ελληνικό και το ΣτΕ με την παραίνεση του πρωθυπουργού όταν εκκρεμούσε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία έγιναν στον Άρειο Πάγο, με τις εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων, του προκατόχου σας υπουργού», είπε ο κ. Αθανασίου.

Ο βουλευτής είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για να υπογραμμίσει για την τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «μπορεί να μην σας είναι αρεστό το νέο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά είναι ένα συμβούλιο με ένα νέο πρόεδρο, με ένα προεδρείο αποφασιστικό και ενωτικό και διακρίνεται από τη σύνεση. Ύστερα από 3,5 χρόνια είναι ένα νέο προεδρείο το οποίο δεν μπαίνει σε κομματικές λογικές και επανέφερε την ηρεμία στο δικαστικό Σώμα. Δεν είναι προεδρείο το οποίο να είναι αρεστό στην κυβέρνηση σας και βεβαίως δεν είναι ένα προεδρείο να στέλνει επιστολές στον κ. Γιούνκερ».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της αποφυλάκισης του Αφγανού, «οι διατάξεις που πέρασε η ΝΔ που μπορούσε να βγει κάποιος με τα 2/5, ρητά εξαιρούσε αδικήματα τα οποία είχαν σχέση με ληστεία, ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγές, με τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Αυτά όλα, το νομοθέτημα που περάσατε εσείς το 2015 δεν τα εξαιρεί και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος διέπραξε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Με το δικό μου νόμο δεν θα ήταν έξω τώρα, αλλά με τις ευεργετικές διατάξεις τις δικές σας βγήκε έξω», είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό.

Ρoή Ειδήσεων