ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση για την επένδυση στο Ελληνικό ζητούν βουλευτές τεσσάρων κομμάτων

Ενημέρωση για την επένδυση στο Ελληνικό ζητούν βουλευτές τεσσάρων κομμάτων

Την άμεση σύγκληση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα του Ελληνικού, ζητούν με κοινή επιστολή τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του βουλευτή και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, η σχετική επιστολή κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τους προέδρους των συναρμόδιων Επιτροπών. Οι βουλευτές ζητούν αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινόπουλου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανταποκρίθηκαν θετικά και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί ο απαραίτητος αριθμός των υπογραφών ώστε να συγκληθούν οι Επιτροπές.

«Μετά από το ευρύτατο αυτό αίτημα, οι πρόεδροι των Επιτροπών είναι υποχρεωμένοι να τις συγκαλέσουν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς, που υπεκφεύγουν να απαντήσουν και να ενημερώσουν συγκεκριμένα για την πρόοδο της επένδυσης», σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Η συνεδρίαση θα έλθει σε συνέχεια της κύρωσης της σχετικής σύμβασης στο τέλος Σεπτεμβρίου, η οποία έγινε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, φαίνεται όμως πως αγνοήθηκε μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς, καθότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος για την υλοποίηση της επένδυσης, παρά μόνο καθημερινά νέα εμπόδια», προσθέτει και καταλήγει: «μία επένδυση 8 δισ. ευρώ και 75.000 νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να περιμένει τις ιδεοληψίες και την αναβλητικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σχετικές ειδήσεις