ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κόβουν το 50% του ΕΚΑΣ από τους πιο αδύναμους συνταξιούχους

ΝΔ: Κόβουν το 50% του ΕΚΑΣ από τους πιο αδύναμους συνταξιούχους

Ειδήσεις | Νέα Δημοκρατία: «Αν δεν ήταν τραγωδία, θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της σήμερα, Τετάρτη (21/12/2016), η Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50% από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Με νωπό ακόμη στη μνήμη όλων το προκλητικό διάγγελμα – φιάσκο του πρωθυπουργού περί χορήγησης δήθεν της 13ης σύνταξης, δημοσιεύτηκε το Φ.Ε.Κ. (4101/20-12-2016, τεύχος Β΄) που περιλαμβάνει την οριζόντια μείωση της σύνταξης όλων των χαμηλοσυνταξιούχων. Πρόκειται για το πρώτο βήμα που καταργεί οριστικά το 50% τους ΕΚΑΣ σε 250.000 χαμηλοσυνταξιούχους», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι κύριοι Γιάννης Βρούτσης και Νότης Μηταράκης, υπεύθυνοι τομεάρχες Εργασίας της ΝΔ.

Και προσθέτουν: «Η συνολική απώλεια του ΕΚΑΣ – ύψους 940.000.000 ευρώ – που συντελέστηκε με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφορά κατεξοχήν την πιο αδύναμη κατηγορία των συνταξιούχων, της οποίας το μαρτύριο δεν έχει τέλος. Η μηνιαία μεσοσταθμική απώλεια για κάθε συνταξιούχο είναι 200 ευρώ και αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της κύριας σύνταξής του. Αυτό σε ετήσια βάση ισοδυναμεί με την απώλεια περίπου 4 συντάξεων».

Καταλήγει δε η ανακοίνωση της ΝΔ: «Οι μειώσεις των συντάξεων με βάση το “Νόμο Κατρούγκαλου” είναι αλλεπάλληλες. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν συντελεστεί, το ασφαλιστικό παραμένει ακόμη στον αέρα».

Σχετικές ειδήσεις