ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας προς Τουρκία: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Βίτσας προς Τουρκία: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Ειδήσεις | Τουρκία: Απάντηση στο νέο «παραλήρημα» του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που απείλησε την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε κατοίκηση μικρών νησιών στο Αιγαίο έδωσε σήμερα, Παρασκευή (13/01/2017), ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,Δημήτρης Βίτσας.

«Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο», δήλωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», προσθέτοντας πως «όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στο καλό κλίμα».

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις από τη Διάσκεψη της Γενεύης

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε ότι έγινε ένα καλό βήμα. «Δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι με την πρώτη συνάντηση θα λυθούν όλα», τόνισε και επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό εστιάζοντας στις εγγυήσεις και στα κατοχικά στρατεύματα. «Η Γερμανία δεν θα ήταν όπως τη γνωρίζουμε σήμερα εάν δεν είχε γίνει η συμφωνία του '90 και δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα στρατεύματα που υπήρχαν στη δυτική Γερμανία», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις δηλώσεις Σόιμπλε, είπε ότι διάβασε όλη τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για να σχολιάσει ότι ενώ διεξάγεται μια συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι για την Ελλάδα «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο», ενώ επέκρινε τη Γερμανία λέγοντας πως δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις του Newsbomb.gr για το Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων