Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καλά στην υγεία του ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός και οι μοναχοί του μετά το τροχαίο στην Εγνατία

Πολύ καλά στην υγεία του είναι τόσο…

Αξιολόγηση: Το κρέας... ψάρι θα βαφτίσει ο Αλέξης Τσίπρας για να «κλειδώσει» τους 153

Αξιολόγηση: Το κρέας... ψάρι θα βαφτίσει ο Αλέξης Τσίπρας για να «κλειδώσει» τους 153

ΜΕ... ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ GREXIT ΕΝΩ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δεύτερη Αξιολόγηση | Ειδήσεις: Η συμφωνία θα κλείσει. Το ομολόγησαν χθες 03/03/2017, τόσο ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ - Το κρίσιμο ζήτημα είναι πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταφέρει να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., αλλά πολύ περισσότερο πώς θα πείσει τον ελληνικό λαό, ότι η χώρα βγήκε κερδισμένη από τη διαπραγμάτευση

Σε κοινές του δηλώσεις με τον Γάλλο ομόλογό του Καζνέβ, ο κ. Τσίπρας είπε χθες Παρασκευή: «είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά σε μια ολιστική συμφωνία, που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς κρίσης για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα».

zwnari2

Πρακτικά, από τη δήλωσή του εξάγεται το συμπέρασμα ότι η διαπραγμάτευση έλαβε τέλος και ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά θολό το τοπίο των υποχωρήσεων που έχει κάνει σε αυτή τη διαπραγμάτευση και συνεχίζει το αφήγημα περί δημοσιονομικού ισοζυγίου μέτρων και αντιμέτρων, χωρίς επίσης να διευκρινίζει ποια θα είναι τα αντίμετρα. 

Επί της ουσίας δηλαδή, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι σχεδόν έτοιμος να υποκύψει σε ένα νέο 4ο «προληπτικό μνημόνιο» που από το 2019 θα επιφέρει μόνιμες περικοπές στις συντάξεις και νέους φόρους 3,6 δισ. ευρώ σε εκατομμύρια πολίτες, συνεχίζει ακόμη και τώρα να μιλά για «δημοσιονομικά ουδέτερη συμφωνία».

Πολιτικά δεν έχει άλλωστε αρκετά επιχειρήματα για να κρατήσει συμπαγή την κοινοβουλευτική του ομάδα και την ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. 

Είναι απόλυτα βέβαιο πως όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας θα συγκαλέσει τη σύνοδο τόσο της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Κ.Ο. προκειμένου να διαβεβαιώσει τα στελέχη του ότι η συμφωνία ανοίγει το δρόμο ολοκλήρωσης της τετραετίας και μάλιστα με προοπτικές δημοσκοπικής και εκλογικής ανάκαμψης.

zwnari3

Με τον τρόπο αυτό θα καθησυχάσει τους βουλευτές του που τρέμουν στην ιδέα ενός εκλογικού ατυχήματος που δεν θα τους επιτρέψει να ξαναμπουν στη Βουλή. 

Για άλλη μια φορά θα ισχυριστεί ότι με τις... υπεράνθρωπες προσπάθειές του απέτρεψε το Grexit και ότι τώρα θα βάλει τη χώρα στις ράγες της ανάπτυξης και των επενδύσεων. 

Θα τους ζητήσει να επικοινωνήσουν προς τη βάση διαρροές για εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο, για φοροελαφρύνσεις με κοινωνικό πρόσημο και υποσχέσεις για νέα αναδιάρθρωση του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup του Μαρτίου - Καζνέβ: Έχουμε κοινούς σκοπούς με την Ελλάδα

Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup του Μαρτίου - Καζνέβ: Έχουμε κοινούς σκοπούς με την Ελλάδα

Θα μοιράσει «καθρεφτάκια» και στο λαό

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις θα δώσει και προς τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της αυτοθυματοποίησης του έναντι των κακών δανειστών που όπως θα ισχυριστεί ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ. 

Η ικανότητα των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου να παίζουν με τις λέξεις είναι όντως μοναδική.

Από τα «ισοδύναμα» μέτρα (έκφραση που κληρονόμησαν από την κυβέρνηση Σαμαρά) πέρασαν στο «παράλληλο πρόγραμμα», μετά στη «δίκαιη ανάπτυξη» και τώρα στα «αντίμετρα». 

Όμως το κερασάκι στην τούρτα των υποσχέσεων προς το λαό θα είναι οι νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Ναι καλά διαβάσατε. 

Ο κ. Τσίπρας, θα υποσχεθεί τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων επιδοτούμενης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με το δάνειο των 3 δισεκατομμυρίων που θα συνάψει με την Παγκόσμια Τράπεζα και το οποίο υποτίθεται ότι δεν θα προσμετρηθεί στο χρέος της χώρας. 

Η παραπάνω λογική, πολύ εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως προεκλογική παροχή, αφού έτσι κι αλλιώς η περίοδος που διανύουμε τώρα είναι, άτυπα, προεκλογική.