ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί έως το Eurogroup στις 23 Μαρτίου

Τσίπρας: Η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί έως το Eurogroup στις 23 Μαρτίου

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: «Βρισκόμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι απολύτως εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 23 Μαρτίου, εργαζόμαστε σκληρά ώστε στις 23 του Μάρτη να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων που έκανε την Τετάρτη (01/03/2017) με τον Μαλτέζο ομόλογό του, Τζόζεφ Μούσκατ.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο πρωθυπουργός της Μάλτας είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση τήρησε σημαντική πρόοδο, και πολλοί συνάδελφοι στην Ευρώπη συμμερίζονται ότι με τη σημερινή κυβέρνηση γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να γίνουν τα πράγματα σωστά».

Κατά τα λοιπά, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό αλλά και όλα τα μείζονα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο πολιτικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η Μάλτα αναλαμβάνει την προεδρία σε μια κρίσιμη περίοδο, με μια μεγάλη και δύσκολη ατζέντα», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμβολή της Μάλτας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού σχεδιασμού.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον φαίνεται να απειλείται από σημαντικές προκλήσεις, αναφερόμενος στην ανεργία και τη συρρίκνωση, όπως είπε, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην προσπάθεια «να απαντήσουμε αποτελεσματικά αλλα και στη βάση των αρχών ευρωπαικών στην προσφυγική και τη μεταναστευτική κρίση, καθώς και στην άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού».

Και πρόσθεσε: «Απειλούνται οι κοινές μας αξίες από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού», σημειώνοντας ότι οι πολιτικές δυνάμεις που τις πρσεβεύουν, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης.

Σχετικές ειδήσεις