ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά της συγκυβέρνησης ο Λυκουρέντζος

Κατά της συγκυβέρνησης ο Λυκουρέντζος
Κράτησε επίσης αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Μανώλη...

«Η ΝΔ θα παραμένει σταθερή στις επιλογές της διότι πιστεύουμε ότι πράγματι έχει ανάγκη την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας ο τόπος, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη μεθοδολογία για να μπορούμε να ελπίζουμε σε χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί σημείωσε: «Όταν μιλάς για απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί δεν μπορείς να οδηγείς στη συγκρότηση ολιγοπωλιακών μονάδων. Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντίθετο σε κάθε έννοια φιλελευθερισμού. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να επιτρέπει, για παράδειγμα, την αγορά άδειας στην περιφέρεια που θα είναι φθηνή, να επιτρέπει την μεταφορά της άδειας στο κέντρο όπου η αρχική της τιμή θα είναι ακριβή, για να μπορέσουν έτσι να πάνε κάποιοι που θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν άδειες στην περιφέρεια και να έρθουν μετά να ιδρύσουν εταιρείες στο κέντρο της Αθήνας;».

Σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, η ΝΔ θέτει ως προϋπόθεση για την ορθή εφαρμογή του την περιγραφή του διοικητικού μοντέλου. «Πριν πούμε πόσο θα κοστίζει η κάθε θέση εργασίας, πρέπει να περιγράψουμε ποιες είναι οι θέσεις αυτές, ποια είναι η δομή της διοίκησης, ποια είναι τα προσόντα σε κάθε θέση. Χωρίς να έχεις ένα συγκεκριμένο διοικητικό μοντέλο τι είδους μισθολόγιο κάνεις;», είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ απέρριψε τα περί συγκυβέρνησης, ενώ κράτησε και αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Μανώλη, σχετικά με συμφέροντα που πιέζουν τον κ. Σαμαρά προς αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας: «Δεν γνωρίζω τί πληροφορίες έχει ο κ. Μανώλης. Εγώ πάντως, ως γραμματέας του κόμματος, δεν έχω τέτοιες πληροφορίες. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δεν υπακούν σε πιέσεις, σε εκβιασμούς και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή μεθοδεύσεων για να πάρουμε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ακολουθούμε».