ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας εναντίον Σκουρλέτη: Δεν είσαι πιο Αριστερός από μένα!

Τσίπρας εναντίον Σκουρλέτη: Δεν είσαι πιο Αριστερός από μένα!

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας| Πάνος Σκουρλέτης: Την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου έχει προκαλέσειτο άρθρο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του για την πώληση ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

«ΣΦΑΓΗ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ – ΚΑΙ Η ΣΒΙΓΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον απάντησαν σε αυστηρό ύφος στον υπουργό, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσαν ότι «αν τη συμφωνία μπορεί να τη διαχειριστεί ιδεολογικά ο Τσίπρας, τότε μπορεί να τη διαχειριστεί ο κάθε βουλευτής».

Επί της ουσίας, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να ανακαλέσουν στην τάξη τον «αντάρτη» υπουργό Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν το θόρυβο τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση Αθήνας – δανειστών για τα ενεργειακά.

Όμως, φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ελέγξει πλέον τα πράγματα, καθώς μετά τις διαφοροποιήσεις εντός του κυβερνητικού σχήματος για το θέμα της ΔΕΗ (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), τώρα και η Κουμουνδούρου έρχεται να τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης!

svigkou

Σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη (28/03/2017) στον ραδιοσταθμό «North 98 FM» της Θεσσαλονίκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τάχθηκε και εκείνη εναντίον της εκχώρησης μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, ενώ υπερασπίστηκε με θέρμη τον κ. Σκουρλέτη.

«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος-κυβέρνησης, Σκουρλέτη-κυβέρνησης κ.ο.κ.».

Εξάλλου, η κ. Σβίγκου σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα».

Παράλληλα, επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει «από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ, η οποία έκανε και παρέμβαση πριν από λίγες ημέρες. Τη στιγμή της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψή της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές».

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη ΔΕΗ