Βουλή: Ερωτήσεις ΝΔ και Βενιζέλου για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Newsbomb

Ειδήσεις | Βουλή: Δύο επίκαιρες ερωτήσεις, η πρώτη από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η δεύτερη από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατατέθηκαν τη Δευτέρα (03/04/2017) στη Βουλή, με αφορμή το ταξίδι του Νίκου Παππά σε Βενεζουέλα και Καραϊβική.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, «οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα».

«Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Την ίδια ώρα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Στην ερώτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο τότε διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα με ιδιωτικό αεροσκάφος συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτά τον κ. Τσίπρα, «αν αυτού του τύπου επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από στελέχη της κυβέρνησης» κι αν επηρέασαν και πώς τις επιλογές της.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved