ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές τώρα ζητά ο Γ. Δημαράς

Εκλογές τώρα ζητά ο Γ. Δημαράς
Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών...

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, σε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σημειώνοντας πως οι εκλογές αποτελούν «προϋπόθεση για να πορευθεί η χώρα ειρηνικά και δημοκρατικά».

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, «η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται στη λήψη οικονομικών μέτρων που είναι δυσβάσταχτα γιατί δεν έχει την λαϊκή εντολή και είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό».

«Δεν φύγαμε εμείς από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έφυγε από μας καθώς η διαγραφή έπρεπε να κριθεί μόνο από το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και όχι από τον πρωθυπουργός ο οποίος δεν είχε κανένα τέτοιο δικαίωμα», δήλωσε ο κ. Δημαράς απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα και συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ .

«Συζητάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά και ευελπιστούμε ότι μπορεί να υπάρξει ένας προοδευτικός χώρος, με ξεχωριστή δυναμική, όπου θα μπορούμε να υπερασπιστούμε δημοκρατικά δικαιώματα, δίνοντας απάντηση στο δικομματισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε τα σκληρότερα μέτρα της οικονομικής του πολιτικής και υποσχέθηκε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη. Δεν αναφέρθηκε εντούτοις στο Αιγαίο και σήμερα έχουμε αυτά τα γεγονότα» είπε ο Γιάννης Δημαράς, αναφερόμενος στη διεξαγωγή ερευνών, νοτίως του Καστελόριζου.