Χατζηδάκης: Κίνδυνος για την Ελλάδα ένα νέο φιάσκο στο Eurogroup

Newsbomb

«Αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα», θεωρεί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, τηn πιθανότητα «να μη βρεθεί μία λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις-Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «η διαπραγμάτευση συνέπεσε με τον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία».

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι «οι δανειστές πρέπει να κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί για το χρέος, ήδη, από το 2012», ωστόσο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει κάνει δύο μεγάλα λάθη: «Πρώτον, δεν έχει μία αξιόπιστη στάση και δεύτερον, καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για λόγους εσωτερικής πολιτικής».

Ερωτηθείς για το «αν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από τα μνημόνια χωρίς τη ρύθμιση του χρέους», ο Κ. Χατζηδάκης απάντησε:«Το χρέος δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας. Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved