ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα – Κυπριανού: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση Τσίπρα – Κυπριανού: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), Άντρο Κυπριανού, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε δήλωσή του μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η επόμενη μέρα για το Κυπριακό είναι αρκετά δύσκολη γιατί στην Ελβετία δεν έγιναν βήματα προς την κατεύθυνση της λύσης.

«Έχουμε απομακρυνθεί από την λύση. Είναι γνωστές οι απειλές οι οποίες εκφράζονται από την τουρκική πλευρά και πρέπει να πω ότι εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό είχε αυτή την έννοια. Να συζητήσουμε την επόμενη ημέρα, να διατυπώσουμε από την πλευρά μας κάποιες απόψεις για το τι θα πρέπει να γίνει, να ακούσουμε τις σκέψεις του Πρωθυπουργού και νομίζω ότι θα επιστρέψουμε στην Κύπρο πιο σοφοί, να συζητήσουμε στο ΑΚΕΛ το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και τι θα προτείνουμε στον κ. Αναστασιάδη» δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Είπε επίσης ότι «με τον κ. Τσίπρα, έχουμε συχνά επαφές και ανταλλάσσουμε απόψεις για το Κυπριακό. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο να έχουν επαφές με την ελληνική ηγεσία».

Σχετικές ειδήσεις