ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξοδος στις αγορές- Ν.Δ: Οι όροι της εξόδου της χώρας στις αγορές θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι

Έξοδος στις αγορές- Ν.Δ: Οι όροι της εξόδου της χώρας στις αγορές θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι

Για «σκληρή πραγματικότητα» που βιώνουν οι πολίτες κάνει λόγο η ΝΔ, επισημαίνοντας πως η χώρα μετά από 3 χρόνια βγήκε και πάλι στις αγορές με όρους που θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτεροι.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η χώρα άντλησε συνολικά 3 δισ. ευρώ, όσα και τον Απρίλιο του 2014, μόνο που, όπως τονίζεται, τότε όλο το ποσό αφορούσε νέα έκδοση, ενώ σήμερα «νέο χρήμα» είναι περίπου το μισό. «Το επιτόκιο της έκδοσης είναι υψηλότερο από αυτό που δικαιολογεί το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και το σημερινό κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ήταν σε μνημόνια, το οποίο και είναι πολύ χαμηλότερο» τονίζει η ΝΔ, προσθέτοντας πως «αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι».

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ανικανότητα, αναφέροντας ωστόσο, πως όλα αυτά δεν έχουν γίνει με αποκλειστική της ευθύνη. Όπως λέει, πρόκειται για «μια κυβέρνηση που έχει επιβάλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό, με νέα μέτρα λιτότητας ύψους 14,5 δισ. ευρώ, για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014», προσθέτοντας πως από αύριο οι πολίτες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τα αυξημένα εκκαθαριστικά, τις μειωμένες συντάξεις και τους χαμηλότερους μισθούς. «Και αυτό, δυστυχώς, δεν θα είναι ούτε αυταπάτη, ούτε ψέμα, ούτε μεγάλο σφάλμα. Θα είναι η σκληρή πραγματικότητα! Η πραγματικότητα που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.