ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Ανώγεια βρίσκεται, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς στις 13 Αυγούστου του 1944.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Ανωγείων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα βρεθεί και στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης του δήμου Ανωγείων ώστε να ενημερωθεί για τα εκθέματα.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει αντίγραφα ευρημάτων του Ιδαίου 'Αντρου και ομοιώματα αντικειμένων που έγιναν από κεραμουργούς και πιθαράδες από το χωριό Μαργαρίτες Ρεθύμνης.

Στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στα Ανώγεια στις 10.30 π.μ όπου τελέστηκε Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου. Στις 11 π.μ πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνος δέησις στην πλατεία «Αρμί» και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο κ. Δημήτρη Σαλούστρο (Ζαϊμης) με τίτλο «Το ποινικό δικαίωμα στο φως» ενώ η Μαρίνα Δακανάλη τραγούδησε απόσπασμα από το τραγούδι της Ειρήνης Αναγνωστάκη “Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή”.

Στις 12 μ.μ η τελετή ανακήρυξης του κ.Παυλόπουλου σε επίτιμου δημότη Ανωγείων στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων.

Στη 1 μ.μ επίσκεψη στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης και ξενάγηση από την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη.

Στις 2 μ.μ επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις στα Ανώγεια συνεχίζονται στις 9.30 μ.μ στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» όπου θα παρουσιαστούν οι «Μύθοι των Ανωγείων». Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μέσα από τους μύθους και με ακριβούς συμπαραστάτες θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει την ψυχή αυτού του λαού που πιο ψηλά από όλα βάζει τον Πολιτισμό, την υπερηφάνεια, την ελευθερία. Μαζί του μουσικοί χορευτές και τραγουδιστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μια πορεία στην ιστορία των Ανωγείων μέσα από τους Μύθους της «Νεράιδας» του θεριού της Ζώμινθος, του Υάκινθου, της Βοσκοπούλας, του Αί Γιώργη.

Στο χορό το «μυθικό» συγκρότημα Μαυρόκωστα-Σταυρακάκη και η σχολή χορού Φένιας Χαιρέτη και Παύλου Πωλιουδάκη.

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις