ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Να συζητήσουμε την επόμενη μέρα» - Ντάισελμπλουμ: «Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει»

Τσίπρας: «Να συζητήσουμε την επόμενη μέρα» - Ντάισελμπλουμ: «Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει»

Με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η τρίτη αξιολόγηση.

Υποδεχόμενος τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αυτή τη φορά η επίσκεψη συνδέεται με ευχάριστες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και πως πλέον η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος των δυσκολιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος», προσθέτοντας πως μένουν τα τελευταία προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση.

«Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης διαδρομής», σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει προς το κλείσιμο της αξιολόγησης, ώστε από εκεί και πέρα «να μπορέσουμε να συζητήσουμε της επόμενη μέρα της Ελλάδας». «Εκτιμώ ότι αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της επίσκεψης σας», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως τα οικονομικά στοιχεία μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή, εκφράζοντας τη χαρά του που επισκέπτεται την Ελλάδα. «Δυστυχώς, οι επισκέψεις μου είναι πάντα ολιγοήμερες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας», σημείωσε.

«Ωστόσο», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκομαι εδώ, τώρα που τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία έχει επιστρέψει στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχετε κάνει».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνεργασία τους, «καθώς μετά από μια περίοδο εντατικών συνομιλιών και δυσκολιών, έγινε τόση πολύ δουλειά και τα νέα είναι καλά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και σας ευχαριστώ για αυτό».
«Έχουμε κοινή πεποίθηση να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, γνωρίζω τη δέσμευσή σας σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «και έχετε την υποστήριξή μου σε αυτό. Από εκεί και πέρα θα δούμε την "καθαρή" έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα, ώστε να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία και σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε μαζί».