ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Οι καναλάρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον ΕΔΟΕΑΠ

Παππάς: Οι καναλάρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον ΕΔΟΕΑΠ

Στη διαβεβαίωση ότι υπάρχει η δυνατότητα να στηριχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, προχώρησε ο Νίκος Παππάς, στέλνοντας μήνυμα, παράλληλα, στους ιδιοκτήτες των καναλιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό».

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ) καθώς και με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί. Ενημερωθήκαμε για τις εύλογες λύσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στην πορεία των συζητήσεων. Επαναλάβαμε τη βούλησή μας να επανεξετάσουμε το ύψος του φόρου διαφήμισης σε περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων. Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα τόσο να στηριχθεί το ταμείο, όσο και να μην προκύψει επιβάρυνση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό».

Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.