Τα «άτακτα φορολογικά γιουρούσια» μιας κυβέρνησης «ρεμπέτ ασκέρ»…

Newsbomb

Σημείο αιχμής, ολόκληρη την εβδομάδα, ήταν η εξαγγελία των νέων μέτρων και οι διαρκείς τροποποιήσεις τους...

Σκληρή αλλά και όχι συνήθη πολιτική ορολογία επέλεξε να χρησιμοποιήσει η ΝΔ, ολόκληρη την εβδομάδα που προηγήθηκε, προκειμένου να αποτυπώσει τον άδικο χαρακτήρα των δυσβάστακτων νέων μέτρων, την αναποτελεσματικότητα και τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις των κυβερνητικών ανακοινώσεων καθώς και τις νέες κόντρες των Υπουργών.

Από τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας, βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, που μίλησε για «άτακτα φορολογικά γιουρούσια» έως τον τομεάρχη εργασίας της ΝΔ, Νίκο Νικολόπουλο, που σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφερόμενος στην «κουτοπονηριά», της κυβέρνησης, άρθρωσε το σπάνιο: «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα…», αλλά μέχρι τον χαρακτηρισμό «ρεμπέτ ασκέρ», που απέδωσε στο κυβερνητικό επιτελείο ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξαν τον δρόμο της όξυνσης και της σφοδρής κριτικής στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σημείο αιχμής, ολόκληρη την εβδομάδα, ήταν η εξαγγελία των νέων μέτρων και οι διαρκείς τροποποιήσεις τους από την κυβέρνηση, γεγονός που έδωσε στο Γιάννη Μιχελάκη την ευκαιρία να μιλήσει για ακόμη μια φορά για «μπουλούκι ατάκτων» και κυβέρνηση «σε κατάσταση πανικού».

Η ολιγωρία έφερε… χαράτσια

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, με αποκλειστική του συνέντευξη στο newsbomb.gr, εστίασε την κριτική του στην πολλά υποσχόμενη “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε “άτακτα φορολογικά γιουρούσια”, προσθέτοντας πως αφού διέλυσαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφού για δύο ολόκληρα χρόνια κινούνται στη λογική του ράβε ξήλωνε με 14 (!) μέχρι σήμερα φορολογικά-οικονομικά νομοσχέδια, αφού δεν προχώρησαν σε μια ισχυρή ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Υπ. Οικονομικών, αφού δεν αντιμετώπισαν τη φοροδιαφυγή, σήμερα καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώσει την ολιγωρία τους, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους, με επαχθή χαράτσια.

Το στέλεχος της Συγγρού καθώς και το σύνολο των αρμοδίων φορέων, στάθηκαν ολόκληρη την εβδομάδα, στις δημόσιες παρεμβάσεις τους και στην «αντισυνταγματικότητα» της σχετικής διάταξης για το νέο τέλος ακινήτων -που υπερψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, χωρίς «πράσινες» διαρροές- , επισημαίνοντας πως παραβιάζει:

• Την αρχή της αναλογικότητας
• Την ισότητα των δημόσιων βαρών
• Τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της.

Μνημείο οικονομικής αναποτελεσματικότητας

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να διαπιστώνει πως η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλους της τους στόχους και ζητά εκλογές και καθαρή λαϊκή εντολή, προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς, να επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα και βγει ο τόπος μια ώρα νωρίτερα από την υφεσιακή του πορεία.

«Πάτος στο βαρέλι δεν έχει μπει», διαπίστωσε μάλιστα εκ νέου, εσχάτως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, παρατηρώντας με αφορμή την πρόσφατη Έκθεση του ΔΝΤ, και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες Ευρωπαϊκές αποφάσεις, πως το χρέος θα διαμορφωθεί στο 189% του ΑΕΠ το 2012, από 127% που ήταν το 2009. Δηλαδή 62 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ υψηλότερο μέσα σε 3 χρόνια!

Στη Συγγρού κάνουν πια ανοιχτά λόγο για «μνημείο οικονομικής αναποτελεσματικότητας» καθώς και για «γυμναστική στη ματαιότητα», υπολογίζοντας πως το 75% τω θυσιών του ελληνικού λαού, έχουν πάει χαμένες, εξαιτίας της ύφεσης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved