ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεστ κυβερνητικής συνοχής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου – «Μασάζ» στους διαφωνούντες

Τεστ κυβερνητικής συνοχής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου – «Μασάζ» στους διαφωνούντες

Σε τεστ κυβερνητικής συνοχής αναμένεται να εξελιχθεί το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και το οποίο εισάγεται προς συζήτηση σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, προκειμένου να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τις προωθούμενες αλλαγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει άτυπη συνάντηση, σήμερα, σε μία επιχείρηση κατευνασμού και επίτευξη συναίνεσης από την πλευρά των βουλευτών που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Υπενθυμίζεται, πως η Γεωργία Γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστεί ακόμη να υπερψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι 4-5 βουλευτές ακόμη εξετάζουν το ενδεχόμενο να απουσιάσουν από την κρίσιμη ψηφοφορία. Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει οι Δημήτρης Καμμένος (ο οποίος επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και με σημερινές δηλώσεις του στον Σκάι), Κώστας Κατσίκης και Βασίλης Κόκκαλης.

Προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, επιδιώκοντας παράλληλα μία τέτοια κίνηση να μην θεωρηθεί ως «άτακτη υποχώρηση». Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι εξετάζεται το σενάριο η κυβέρνηση να «σπάσει» το επίμαχο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου των 15χρονων παιδιών, ώστε σε ενδεχόμενο καταψήφισής του να μην απειληθεί η έγκριση της ρύθμισης για την «φυλομετάβαση» για τους ενήλικους.

Υπό αυτά τα δεδομένα και σε μία προσπάθεια να σταλεί μήνυμα συνοχής για την κυβερνητική πλειοψηφία, το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερασπιστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, πρωτοβουλία που δεν αποκλείεται να αναλάβει και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμένος.

H κυβέρνηση πάντως αναμένεται να αναζητήσει ψήφους υποστήριξης του νομοσχεδίου κυρίως στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Σχετικές ειδήσεις