ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live Βουλή: Η συζήτηση και η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Live Βουλή: Η συζήτηση και η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00, με την ονομαστική ψηφοφορία, που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσουν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής τις ενστάσεις τους όσο και οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.

«Η σημερινή ψήφος είναι ψήφος για αξιοπρέπεια, ισοπολιτεία, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους ευάλωτους, αδύναμους και αδικημένους συνανθρώπους μας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, επεσήμανε ότι πρέπει να ακούμε αυτούς που από άμβωνος κηρύττουν την αγάπη, την ισότητα και την φιλαλληλία».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, που καταφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις