ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ψηφοφορία θα δείξει εάν υπάρχει δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ψηφοφορία θα δείξει εάν υπάρχει δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε άρον άρον το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή, λίγο πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό, «σε μια προσπάθεια να κρύψετε την αποτυχία σας σε όλους τους τομείς».

Έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης, για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο και ανεύθυνο και της καταλόγισε ότι επιδιώκει να νομοθετήσει και πάλι χωρίς να διασφαλίσει τις πολιτικές συναινέσεις και ότι προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας «για να δούμε εάν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είναι κωμικό να έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και να μας παραδίδεται μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα μαθήματα να τα παραδώσετε στους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα και σημείωσε ότι «είμαστε εδώ γιατί συμφωνούμε όλοι ότι δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού και για να αναγνωρίσουμε μια κοινωνική πραγματικότητα: την ταυτότητα φύλου».

Υποστήριξε ότι όλοι γεννιούνται ελεύθεροι και είναι ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα, προσθέτοντας πως η ΝΔ έχει αποδείξει την ευαισθησία της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα.

Όπως ανέφερε, χώρες όπως η Σουηδία, ζητούν ιατρική γνωμάτευση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Σχεδόν σε όλες τις προηγμένες χώρες έχουν καταλήξει ότι το θέμα έχει ιατρική διάσταση και όχι μόνο νομική, σημείωσε, συμπληρώνοντας «Δεν πρέπει να είναι μια στιγμιαία πράξη. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήλικας. Απαιτείται ωριμότητα. Η δυνατότητα αυτή πρέπει να παρέχεται μία φορά».

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον χειρισμό του ζητήματος. Δεν διαστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τα διεμφυλικά άτομα για να αποδράσετε από τα αδιέξοδα που δημιουργείτε. Εμείς έχουμε την άποψη μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις