ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστερά – Δείτε Live: Tο δεύτερο debate των υποψηφίων

Εκλογές Κεντροαριστερά – Δείτε Live: Tο δεύτερο debate των υποψηφίων

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στη δεύτερη τηλεμαχία, με φόντο το τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο debate των υποψηφίων αρχηγών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας», δήλωσε η Φ. Γεννηματά στην τηλεμαχία στην ΕΡΤ2 και συνέχισε:

«Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση . Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής».

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Την πρώτη ερώτηση, κοινή προς όλους, έθεσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Επισήμανε τις διαφορετικές προσεγγίσεις και ρώτησε πως θα επιτευχθεί η ενότητα:

«Έχουμε πετύχει την ενότητα και τη διεύρυνση» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά. Έβαλα τον εαυτό μου σε κρίση παρότι ήμουν ήδη πρόεδρος, προσέθεσε: «Κανείς δε μπορεί να πει σε εμένα και το ΠΑΣΟΚ ότι θα υπονομεύσουμε την ενότητα».

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε «θα αναμετρηθούμε στα ίσα», ενώ μίλησε για πλεονάσματα στο 2% για να ανασάνουν οι πολίτες και έδωσε έμφαση στην παραγωγή νέου πλούτου και στη στήριξη της μεσαίας τάξης. Όχι και στις οριζόντιες περικοπές Μητσοτάκη

Είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέφερε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Όχι στην απλή αναλογική, το βασικό είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρεις υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέχεια της τηλεμαχίας.

Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο στον απόδημο ελληνισμό.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Απόστολος Πόντας.

Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εκ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης.

Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κ.Ο. υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και δήλωσε ότι μπορεί να είναι και στρατηγός και στρατιώτης. "Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ" είπε.

Τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Συγκεκριμένα, θα συντονίσουν από κοινού οι Δώρα Αναγνωστοπούλου (ΕΡΤ) και Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΪ) και θα ρωτήσουν οι Στεφανία Μουρελάτου (AΝΤ1), Ιορδάνης Χασαπόπουλος (Mega), Κάτια Μακρή (Star), Ράνια Τζίμα (Alpha) και Αμαλία Κάτζου (Epsilon).

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει έξι κύκλους. Θα ξεκινήσει με μία κοινή ερώτηση προς όλους τους υποψηφίους που θα απευθύνουν οι συντονιστές και θα κλείσει με τον ίδιο τρόπο. Οι ερωτήσεις δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τα 30 δευτερόλεπτα και οι απαντήσεις τα 100».

Οι θεματικές ενότητες θα αφορούν ερωτήσεις για τον υπό διαμόρφωση φορέα, την οικονομία και την ανάπτυξη καθώς και την κατηγορία «δημοκρατία – θεσμοί – πολίτευμα». Πριν από την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να κάνουν ερώτηση σε κάποιον από τους αντιπάλους τους.

Σχετικές ειδήσεις