ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημαράς: «Καθεστώς σκότους από τον Γιώργο και την παρέα του»

Δημαράς: «Καθεστώς σκότους από τον Γιώργο και την παρέα του»
Έζησα υπό το καθεστώς μιας καταστροφολογίας και ενός εκβιασμού...

«Έζησα υπό το καθεστώς μιας καταστροφολογίας και ενός εκβιασμού που διατυπώθηκε τουλάχιστον έξι ή επτά φορές μέχρι σήμερα. Αυτό το παραμύθι, αυτή η ψευτιά που λέγεται ότι θα πεθάνουμε, τάχα, αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τρόικα και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντί τους, είναι οδυνηρό και θα μας πάει στον γκρεμό», δήλωσε σe ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής και επικεφαλής του «Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς.

«Γιατί δεν πρέπει – ενώ το έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό – να υπάρξει μια εθνική επιτροπή για να μάθουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται και να πούμε ότι αυτό είναι το χρέος, σ’ αυτούς χρωστάμε. Τότε μπορούμε να ζήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημά μας. Γιατί πρέπει να ακούμε κάποιον να λέει ότι θα σώσει την Ελλάδα σαν να είναι ιδιοκτησία του; Οι Έλληνες δεν έχουν λόγο για να σώσουν την Ελλάδα; Και αναφέρομαι στον κ. Παπανδρέου και στην παρέα του. Πόσους συνεργάτες ξένους έχει φέρει ο πρωθυπουργός, λίγο καιρό αφότου ανέλαβε, για να τον βοηθήσουν στα οικονομικά; Ξέρουμε ποιοι και πόσοι είναι αυτοί, αν και πόσο πληρώνονται;

Υπάρχουν ένα σωρό ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και ζούμε συνεχώς υπό το καθεστώς σκότους».

Αναφορικά με τα σενάρια που κάνουν λόγο για συζητήσεις του κόμματός του και του ιδίου με άλλα σχήματα της Αριστεράς,ο κ. Δημαράς δήλωσε πως «συζητήσεις και ανησυχίες υπάρχουν. Επομένως, δεν θα μπορούσε κανένας βουλευτής και κανένα πολιτικό πρόσωπο να απουσιάζει από αυτή τη διεργασία και αυτή τη διαδικασία».