ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τον πόλεμο κατά της παραοικονομίας

ΝΔ: Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τον πόλεμο κατά της παραοικονομίας

«Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τον πόλεμο κατά της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής», αυτό στην ουσία αναφέρει η ερώτηση 30 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι βουλευτές μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι «με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στο νέο προϋπολογισμό 2012, που πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή, δεν υπάρχει καμία εγγραφή για προβλεπόμενα έσοδα για το 2012 από την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Επιπροσθέτως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «ευθαρσώς πλέον καταγράφονται οι πηγές εσόδων του προϋπολογισμού, που εξαιρούν παντελώς έσοδα από την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής» και συμπληρώνουν πως «παραμένει ουσιαστικά παγωμένος ο πολυδιαφημισμένος από την κυβέρνηση έλεγχος σε αυτούς που έστειλαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους στις ελληνικές Τράπεζες σε τράπεζες του εξωτερικού».Οι βουλευτές καταλήγουν με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που αναφέρει αν ‘έχει δοθεί εντολή στους επιτρόπους που έχει διορίσει το κράτος και συμμετέχουν στα ΔΣ των τραπεζών να θέσουν ζήτημα τήρησης του νόμου και να επισπεύσουν τις διαδικασίες παροχής στοιχείων;… τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την αναζήτηση του παράνομου χρήματος;…».

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Κ. Μαρκόπουλος, Ι. Βρούτσης, Κ. Χατζηδάκης, Σ. Αναστασιάδης, Ι. Ανδριανός, Γ. Αποστολάκος, Δ. Αυγερινοπούλου, Μ. Βαρβιτσιώτης, Ε. Βόζεμπερκ, Σ. Γαληνός, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Δαβάκης, Α. Δερμετζόπουλος, Τ. Ιατρίδη, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Καρασμάνης, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Κόλλιας, Α. Κοντός, Κ. Κουκοδήμος, Θ. Νάκος, Α. Ντινόπουλος, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Παπασιώζος, Π. Παυλόπουλος, Ε. Ράπτη, Σ. Ταλιαδούρος, Ζ. Τζηκαλάγιας, Δ. Τσουμάνης, Ε. Τσουμάνη – Σπέντζα.