ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης

Μαξίμου: Τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης

Κατεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Καμμένου – Προβληματισμός για τη στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ – «Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»

Μήνυμα ενότητας στον κυβερνητικό συνασπισμό στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και βουλευτών του κόμματός του.

Θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους και να επαναφέρει την ηρεμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει και πως αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος.

Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι προφανές πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, μιας και τα συγκυβερνώντα κόμματα απέχουν πολύ ιδεολογικά όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Καμμένος: Στηρίζουμε τον Κοτζιά - Επιθυμούμε λύση με τον όρο που θέτουμε εμείς ως ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρίξει την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα τηρήσουν τη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους, βάζοντας έτσι «φρένο» στα σενάρια περί κρίσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, συζητήθηκε διεξοδικά η στάση του κόμματος στις εξελίξεις για το ονοματολογικό, η συμμετοχή των βουλευτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αλλά και η κόντρα που μαίνεται με μερίδα πρωτοκλασάτων βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ΑΝΕΛ κάναμε μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αυτήν την έντιμη συμφωνία θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι το πέρας της τετραετίας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια αποχώρησης του κόμματός του από την κυβέρνηση.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr, η στάση του κύριου Καμμένου αποτελεί μυστήριο, αφού τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση τον όρο «Μακεδονία» και από την άλλη επιμένουν ότι δεν θα δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, κάτι που πρακτικά δεν μπορεί να σταθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ

«Κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Κρατάμε την εθνική θέση του 1992, του συμβουλιου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμπιστευόμαστε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. Επιθυμούμε η λύση να έχει τον απαράβατο όρο τον οποιο θέτουμε», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό», και υπογράμμισε ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να παραιτηθούν από όλες τις αλυτρωτικές τους θέσεις με συνταγματική αλλαγή.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχει γίνει συνταγματική αλλαγή των προϋποθέσεων που θέτει η ελληνική πλευρά και προέτρεψε την ΠΓΔΜ να κάνει ότι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ, όταν άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο, αν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το ζήτημα της ονομασίας του ΠΓΔΜ είπε ότι «οι Ανεξαρτητοι Έλληνες, ως ελεύθεροι πολίτες βεβαίως θα συμμετέχουν» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι στο εξωτερικό, αλλά πως η οικογένειά του θα δώσει το «παρών».

Τέλος, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι πρέπει να αποφασίσουν με ποια από ολες τις θέσεις που έχουν διακυρήξει είναι... και αναφέρθηκε στις θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, στις θέσεις του Κώστα Καραμανλή και σε αυτές που εκφράζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ας λύσουν τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο το οποίο θα αποδώσει αποτελέσματα», κατέληξε.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ρωτήθηκε για δημοσιεύματα που τον φέρουν να αποχωρεί από την κυβέρνηση και απάντησε λακωνικά: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια είδηση, λυπάμαι πολύ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, Θανάση, Παπαχριστόπουλου, ο οποίος είπε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση.: «Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις