ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το Σκοπιανό και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές συζήτησαν Δραγασάκης και Πρέσβης των ΗΠΑ

Για το Σκοπιανό και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές συζήτησαν Δραγασάκης και Πρέσβης των ΗΠΑ

Τον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, καθώς και την προετοιμασία της «ασφαλούς και βιώσιμης αυτοδύναμης» εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τη σημασία του υπό διαμόρφωση εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, με βασικό άξονα το νέο υπόδειγμα «Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Στη συνάντηση, την Παρασκευή (02/02/2018), οι κύριοι Δραγασάκης και Πάιατ συζήτησαν, επίσης, για τις εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με τα Σκόπια, καθώς και για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τάσσεται υπέρ της διαβαλκανικής συνεργασίας. Η προσπάθεια επίλυσης εκκρεμοτήτων, όπως αυτή του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με αμοιβαία επωφελή τρόπο, θα συμβάλει στη σταθερότητα και αναβάθμιση της περιοχής συνολικά, στην Ευρώπη και τον κόσμο, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις