ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν την κυβέρνηση»

«Ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν την κυβέρνηση»

Κόκκινες γραμμές στο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας βάζει ο Γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μια άλλη αναπτυξιακή πρόταση με την Ε.Ε.

«Αποφάσεις που βάζουν πάνω από την κυβέρνηση - την όποια κυβέρνηση της χώρας μας – οποιουσδήποτε ξένους είναι ασύμβατες με τη συνταγματική τάξη», τονίζει ο κ. Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του στη Realnews, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν συζητά εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Αναφορικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζει πως απαιτείται άμεσα επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου η οποία εμπεριέχει κινδύνους.

Ο κ. Λυκουρέντζος επαναλαμβάνει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως αυτή την κυβέρνηση δεν την αντέχουν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της.

Επιβεβαιώνει επίσης ότι η ΝΔ έχει ήδη έτοιμες τις λίστες για ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση και διαμηνύει ότι θα μείνουν εκτός «όσοι πολιτεύονται εκτός των αρχών της παραταξιακής παράδοσης».