ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Κουβέλης: Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Έντονα προβληματισμένος για τη στάση της τουρκικής ηγεσίας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας με νόημα πως ουδείς μπορεί να απαντήσει πότε θα τελειώσει η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για περισσότερες από 80 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για να συμπληρώσει πως η περιπέτεια τους εντάσσεται στην απαράδεκτη και εθνικιστική ατζέντα Ερντογάν.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως οι προκλήσεις θα συνεχιστούν, καθώς στόχος της Τουρκίας είναι η παρουσία της στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση - προκλητικότητα της Τουρκίας, γιατί αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ», ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν δέχεται - αντιθέτως αποκρούει- και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικά με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες όπως αυτές τις Λοζάνης, των Παρισίων και του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Μεταμόρφωση: Θρίλερ με το αυτοκίνητο που έπεσε στη στάση λεωφορείου

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις