ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Foreign Policy: Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Foreign Policy: Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πλέκει με δημοσίευμά του το περιοδικό Foreign Policy, αναφορικά με τις πολιτικές κινήσεις του στο Σκοπιανό, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να του απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης.

Σύμφωνα με το FP που φέρει τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», «oι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ έχουν δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο στην επίλυση των εθνικών ζητημάτων».

tsipras nobel

«Οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Zάεφ θα υπογράψουν συμφωνία για την επίλυση της επίπονης διάρκειας δεκαετίας συγκρούσεων για το όνομα των Σκοπίων. Στην πραγματικότητα, η συμφωνία κάνει πολύ περισσότερα από αυτό. Δημιουργεί ένα πρότυπο για την αντιμετώπιση συγκρούσεων ταυτότητας που δημιουργούν συγκρούσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει το FP.

«H συμφωνία εισάγει μια έγκαιρη ώθηση εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο το δυτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια», υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Και συνεχίζει: «Η συμφωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύσκολες αντιδράσεις από εθνικιστές και στις δύο χώρες, οι οποίοι έχουν επιτεθεί στον αντίστοιχο ηγέτη της κάθε μίας, ως προδότη. Για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, είναι επείγον να κερδίσουν οι Τσίπρας και Ζάεφ όχι μόνο υποστήριξη, αλλά και παγκόσμια αναγνώριση».

Σχετικές ειδήσεις