ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη - «βόμβα» Μανωλάκου: Εκτός παιδικών σταθμών παιδιά πυρόπληκτων

Αποκάλυψη - «βόμβα» Μανωλάκου: Εκτός παιδικών σταθμών παιδιά πυρόπληκτων

Παιδικοί σταθμοί: Αγωνιούν οι γονείς για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Ακόμα και τα παιδιά των πυρόπληκτων σε Μάτι και Νέο Βουτζά δεν βρίσκουν θέση.

Σε μία καταγγελία - «βόμβα» σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των παιδιών που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών προχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι κάποια από τα παιδιά των πυρόπληκτων της ανατολικής Αττικής δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποιο σταθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για τις οικογένειές του.

Συγκεκριμένα, οικογένειες πυρόπληκτων ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους δεν γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Μαραθώνα με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν θέσεις, ενώ άλλες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν τροφεία για να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά πυρόπληκτων από τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη αποκλείστηκαν από τους παιδικούς σταθμούς, ή τους ζητάνε ακόμα και τροφεία» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε μάλιστα ότι έχουν αποκλειστεί συνολικά 67.000 παιδιά, καθώς ζευγάρια δεν υπέβαλαν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια.