Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έλα να συλλάβεις τη Ζαχαράκη

Newsbomb

Κυριάκος Μητσοτάκης για παραλίγο σύλληψη Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε το γάντι και το ανάστημά του απέναντι στην κυβέρνηση - Το τηλεφώνημα οργής του Μητσοτάκη στην Γεροβασίλη

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΗΚΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τα όσα συνέβησαν εχθές, 3/09/2018, έξω από τα γραφεία της ΝΔ είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρα για τη δημοκρατία. Το γεγονός ότι βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτήριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, προκειμένου να συλλάβουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, δημιουργούν έντονους προβληματισμούς.

Όλα ξεκίνησαν μετά από την υποβολή μήνυσης από τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θεώρησε ότι εθίγη η τιμή και η υπόληψή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης της κυρίας Ζαχαράκη στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την υποβολή της μήνυσης η αστυνομία πήγε δυο φορές στα γραφεία της ΝΔ προκειμένου να αναζητήσει την κυρία Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος «πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πάνω του την υπόθεση και ουσιαστικά κάλεσε τον Τσίπρα να στείλει δυνάμεις να συλλάβουν την κυρία Ζαχαράκη μέσα στα γραφεία του πολιτικού κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητσοτάκης ήταν αποφασισμένος για όλα χθες το βράδυ. Ακόμα και για μεγάλη συγκρουση αν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να συλλάβουν την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι θα έμπαινε ο ίδιος μπροστά, γεγονός που θα δημιουργούσε σοβαρό πολιτικό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρξε χθες βράδυ είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά την πολιτική προϊστάμενη της αστυνομίας, την κ. Γεροβασίλη ότι η καταζητούμενη ήταν «διαθέσιμη» να τη συλλάβουν στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Μέχρι τις 12 το βράδυ που έληγε το αυτόφωρο δεν ήρθε ξανά περιπολικό προφανώς γιατί οι πιο σώφρονες στην κυβέρνηση αντελήφθησαν, έστω κατόπιν εορτής, ότι αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και για καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών.

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε η ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας.

Προστίθετο δε στην ίδια ανακοίνωση: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», προστίθετο στην ανακοίνωση.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved