Εξεταστική για την υγεία: Ξεκινά η σύνταξη των πορισμάτων

Newsroom Newsroom

Εξεταστική για την υγεία: Ξεκινά η σύνταξη των πορισμάτων

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, την Τετάρτη (17/10/2018), στη συνεδρίαση της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Οι εργασίες της Επιτροπής παρατείνονται μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Για τη σύνταξη των πορισμάτων θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συνεδριάσεις, δύο για το «Ερρίκος Ντυνάν», μία συνεδρίαση για τα φάρμακα και μία για το σύνολο των υποθέσεων που εξέτασε η Επιτροπή. Στη συνέχεια, θα παραδοθούν στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, τελευταίος μάρτυρας ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης. Ο κ. Λιντζέρης εκλήθη από την Επιτροπή μετά από αίτημα του ιδίου, για να συμβάλει στη συζήτηση σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων. Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών δήλωσε, σε όλους τους τόνους, ότι το διάστημα που ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον ΕΟΦ (2013-2014) δεν υπήρξε καμία υπουργική παρέμβαση αναφορικά με τις τιμές των φαρμάκων. «Επί των ημερών μου ο υπουργός δεν θα μπορούσε να παρέμβει διότι θα παρανομούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιντζέρης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved