ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές καταγγελίες Άδωνι κατά Σπίρτζη για Θριάσιο: Είναι η λαμογιά του αιώνα

Βαριές καταγγελίες Άδωνι κατά Σπίρτζη για Θριάσιο: Είναι η λαμογιά του αιώνα

Άδωνις Γεωργιάδης | Χρήστος Σπίρτζης | Ειδήσεις:Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη εξαπέλυσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν την Πέμπτη (01/11/2018) στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη με «φόντο» τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο.

Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την παραχώρηση του Θριασίου προκειμένου να δημιουργηθεί εμπορευματικό κέντρο ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό ότι άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού, αφού ο διαγωνισμός είχε τελειώσει και πως αν αυτές τις αλλαγές δεν τις έφερνε με νόμο στη Βουλή θα βρισκόταν ήδη στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «λαμογιά του αιώνα» την υπόθεση εκχώρησης έκτασης στο Θριάσιο πεδίο σε κοινοπραξία εταιρειών προκειμένου να γίνει εμπορευματικό κέντρο, ενώ προανήγγειλε ότι η υπόθεση «θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».

«Τέτοια λαμογιά σε νομοσχέδιο δεν έχω ξαναδεί… Έρχεται η κυβέρνηση και με νόμο κάνει τα 235.000 τ.μ. 970.000 τ.μ. και την προκαταβολή από τα 20 εκατ. ευρώ τη μειώνει στα 10 εκατ. ευρώ μετά το διαγωνισμό», είπε και υποστήριξε πως ποτέ κυβέρνηση δεν είχε αλλάξει τους όρους ενός διαγωνισμού, χωρίς να προχωρήσει σε νέο.

«Κύριε υπουργέ, ρωτώ ευθέως για ποιο λόγο δεν κάνατε το διαγωνισμό από την αρχή, με τους νέους όρους; Ποιος ωφελείται και αν θα ελέγξετε αν κάποιος από τους συνεργάτες σας τα πήρε γι’ αυτό που έκανε. Δεν έχει γίνει ποτέ στη Βουλή να αλλάζουν οι όροι του διαγωνισμού μετά το διαγωνισμό. Το κάνει για πρώτη φορά ο Σπίρτζης με νόμο, στο μοναδικό πλειοδότη χάρισε τα λεφτά από το δημόσιο, δικά σας είναι και τα χαρίζετε; Πού τα βρήκατε από τον πατέρα σας;», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Μεταφορών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις διαρροές που υπήρξαν για το ενδεχόμενο συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για πέντε πρώην υπουργούς Υγείας, κάνοντας λόγο για «φιάσκο» της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Καμιά Προκαταρκτική δεν θα γίνει για την Υγεία, γιατί δεν μπορεί να γίνει. Η Εξεταστική Επιτροπή ήταν ένα φιάσκο, ψάχνατε - ψάχνατε και δεν βρήκατε τίποτα και την κλείσατε άρον - άρον. Δεν θα κάνετε καμία Προκαταρκτική και σας προκαλώ, δεν υπάρχει καμιά ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό», είπε και συνδέοντάς το με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είπε: «Αντίθετα, γι’ αυτό που ψηφίζετε σήμερα κ. Σπίρτζη, να είμαστε συνεννοημένοι, θα ελεγχθείτε μέχρι κεραίας».

Σπίρτζης σε Άδωνι: Είστε παραπληροφορημένος

Άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη που επεσήμανε πως δεν υπάρχει άλλο τεύχος προκήρυξης. «Είστε παραπληροφορημένος Οι όροι που λέτε ήταν από την αρχή του διαγωνισμού και είναι κατατεθειμένοι στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα 230.000 τ.μ. είναι δεσμευτικά και δεν πολλαπλασιάζονται όπως πολλοί λένε προκειμένου τα 11 μέτρα ύψος, να γίνουν 15», είπε και διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει άλλο τεύχος προκήρυξης ούτε με 20 εκατ., ούτε με άλλους όρους».

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια

Βούλα: Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία - Τι έδειξαν οι κάμερες