ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδρομικά: Ψηφίζεται σήμερα η εφάπαξ καταβολή 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους

Αναδρομικά: Ψηφίζεται σήμερα η εφάπαξ καταβολή 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις αδικίες του μνημονίου σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής θα επισημάνει, όπως και στην ομιλία σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, χθες βράδυ, πως πρόκειται για το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται στην Βουλή και αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο.

«Προχωράμε λοιπόν δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν εις ότι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά, χθες βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ποσό των 820 εκατ. ευρώ καθαρά και 1,4 δισ. ευρώ μεικτά (συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών) θα διατεθεί εφάπαξ για την επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους Ιατρούς του ΕΣΥ, τους Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, τους Επίκουρους Ιατρούς καθώς και Ειδικευόμενους Ιατρούς, τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της χώρας, τα μέλη Ε.Π των ΤΕΙ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε εναρμόνιση με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα αναδρομικά θα καταβληθούν και στους συνταξιούχους των παραπάνω κατηγοριών δημοσίων λειτουργών των ειδικών μισθολογίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr