ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια για το τέλος ακινήτων»

«Να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια για το τέλος ακινήτων»

«Ζητάμε να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια και κυρίως για τις οικογένειες οι οποίες πραγματικά δεν μπορούν να καταβάλουν το τέλος της ακίνητης περιουσίας και να εξαιρεθούν από την ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ, βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος σχολιάζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης κατοικίας, της οποίας η ιδιοκτήτρια δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτων, τόνισε ότι θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες τις οποίες δίνει ο νομικός μας πολιτισμός και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή οδηγεί στη λήψη νομοθετικής ρύθμισης, επεσήμανε πως, «δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε νομοθετική ρύθμιση, αλλά το σκεπτικό του δικαστηρίου γίνεται σεβαστό και οφείλουμε να γίνει σεβαστό, αφού αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης.

Θεωρώ ότι εμείς θέσαμε το πολιτικό πλαίσιο, οι δικαστές οι οποίοι κρίνουν τις υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να τις κρίνουν μόνο μέσα από όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Εφεξής όλα αυτά μέλλει να κριθούν και σε άλλα επίπεδα της δικαιοσύνης και στο τέλος η ελληνική πολιτεία θα αποφασίσει».