ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποφάσισε να κάνει την Παρασκευή (14/12/2018) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η συμφωνία θα «περάσει» από την ελληνική Βουλή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣΔ

Μιλώντας στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της γείτονος (MIA), ο κ. Ζάεφ ρωτήθηκε για τη δήλωση Καμμένου, ότι θα παραιτηθεί μόλις το Κοινοβούλιο της χώρας του ψηφίσει τις συνταγματικές τροπολογίες και αν αυτό θα επηρεάσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην “μακεδονική” κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο. Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική».

Δείτε σχετικά:

«Μπρος - πίσω» ο Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Απείλησε με παραίτηση και μετά το «μάζεψε»

Και πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ: «Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο “μακεδονικό” Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες».

Σύμφωνα με το MIA, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εκτίμησε πως οι συνταγματικές τροπολογίες θα αποσπάσουν την στήριξη των βουλευτών και ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «στις προτεινόμενες τροπολογίες δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, καθώς συνιστούν μια έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Οι τροπολογίες ήταν αποτέλεσμα μίας συμμετοχικής διαδικασίας, που περιελάμβανε και την αλβανική κοινότητα της χώρας», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Καιρός: «Κλείδωσε»! Αυτός θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων