ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαγειρείο» η Βουλή: Ο Βούτσης κάνει… λάστιχο τον Κανονισμό για να διασωθεί ο Καμμένος

«Μαγειρείο» η Βουλή: Ο Βούτσης κάνει… λάστιχο τον Κανονισμό για να διασωθεί ο Καμμένος

Ποιες κόντρες, ποιες αιχμές και ποια ρήξη; Ο Νίκος Βούτσης ετοιμάζεται να κάνει «κουρελόχαρτο» τις διατάξεις του Κοινοβουλίου για να βγάλει στον… αφρό τον πρώην κυβερνητικό «σύντροφο».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε μια νοσηρότατη περίοδο, ίσως τη χειρότερη των τελευταίων ετών, η οποία φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού διότι είναι πάνω στο τραπέζι οι συναλλαγές, οι εκβιασμοί, οι αιχμές και τα αλληλοκαρφώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – «προθύμων» επιχειρεί με κάθε τρόπο να μείνει στην εξουσία και παράλληλα να ρίξει «σανίδα σωτηρίας» στον Πάνο Καμμένο, μετά τα παρατράγουδα με τις γκαζόζες και τις απειλές ότι θα αποκαλύψεις πρόσωπα και πράγματα.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται για να σταματήσει ο Πάνος Καμμένος να ρίχνει λάδι στη φωτιά είναι συγκεκριμένο και εξαρτάται αν τελικά ο κ. Βούτσης, που δεν διατηρεί καθόλου καλές σχέσεις με τον Π. Καμμένο δεχτεί τις νουθεσίες του Μεγάρου Μαξίμου και ρίξει νερό στο κρασί του αλλάζοντας τον Κανονισμός της Βουλής.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να αποφασίσει ο κ. Βούτσης τι ακριβώς θα κάνει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Πρόεδρος σκέπτεται να κινηθεί τηρώντας τις εύθραυστες ισορροπίες ακριβώς πάνω στο όριο και την ερμηνεία των νόμων έτσι ώστε και να μην υπάρξει αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και να μην θεωρήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Έτσι, ο πρόεδρος της βουλής αναμένεται εκτός απροόπτου να προτείνει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι πολιτικοί αρχηγοί να διατηρήσουν το δικαίωμα να μιλούν ως αρχηγοί κόμματος ακόμα και όταν η Κοινοβουλευτική τους Ομάδα έχει περιοριστεί από οποιεσδήποτε συνθήκες και έχει πέσει κάτω από 5 βουλευτές που είναι το όριο για τη διατήρηση της Κ.Ο.

Όμως, ταυτόχρονα, τα κόμματα δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπόλοιπων ευεργετικών διατάξεων του κοινοβουλίου όπως η στέγαση τους σε γραφεία ή η μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που εργάζονται στα κόμματα.

Είναι ενδεικτικό πως ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στον 9.84 την Κυριακή υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην «οντότητα» των ΚΟ ούτε θα μεταβληθούν τα κατώτατα όρια διατήρησης τους αλλά θα συζητηθεί η ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών που όπως είπε γίνεται «νομοθετικά».

Ο κ. Βούτσης προχώρησε μάλιστα σε έναν μάλλον υποκειμενικό διαχωρισμό υποστηρίζοντας ότι «δεν συνιστά ουσιώδη αλλαγή» για την λειτουργία του κοινοβουλίου η ενίσχυση του ρόλου των πολιτικών αρχηγών.

Η νοσηρότητα και το αρνητικό πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για εκβιαζόμενο πρωθυπουργό ενώ οι βουλευτές της ΝΔ εξαπολύουν πυρά για τις «ύποπτες» τακτικές του Μαξίμου.

Η κυβέρνηση μέσω υπουργών και βουλευτών προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεσή της στη ΝΔ και σε κάθε τους αναφορά υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχουν εκβιάσιμα στοιχεία» για να τα αξιοποιήσει ο πρώην κυβερνητικός τους εταίρος.

Ωστόσο η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή και η ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μαζί με τη σημερινή συζήτηση, θα ανεβάσουν στο… κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη – Αποκάλυψη - «βόμβα» Ταουξή στο Newsbomb.gr

Έκρηξη ταβέρνα Καλαμάτα: Το μεγάλο μυστικό που έκρυβε η τραγωδία

Σχετικές ειδήσεις