ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: Στην Αγιά Σοφιά ο Έλληνας πρωθυπουργός (pics+vid)

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: Στην Αγιά Σοφιά ο Έλληνας πρωθυπουργός (pics+vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα εντυπωσιάστηκαν από την Αγιά Σοφιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την επίσκεψη στο ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας θα μεταβεί στη Χάλκη

Στην Αγία Σοφία ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη για σειρά κρίσιμων επαφών.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Αγία Σοφία, το ιερό σύμβολο της ορθοδοξίας, συνοδευόμενος από τον Κώστα Γαβρόγλου, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Μ. Μπόλαρη αλλά και τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Μετά την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στην Κάρυστο: Την κατασπάραξαν άγρια ζώα

Δίκη Καλλίτση: Πανικός στο δικαστήριο - Συνήγορος τράβηξε όπλο

Σχετικές ειδήσεις