Νέες δημοσκόπησεις: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 7 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές

Newsbomb

EUROKINISSI

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει νέα δημοσκόπηση που έκανε η Αlco για λογαριασμό του Οpen. Αν και η ψαλίδα κλείνει περαιτέρω προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται πως η ανατροπή στην οποία επενδύει η κυβέρνηση δεν είναι εφικτή. Αυτό δείχνει μια ακόμα μέτρηση, της Rass για το Αction 24. 

Συγκεκριμένα τώρα, για την Alco η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 5,6 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 26,4 και το ΣΥΡΙΖΑ στο 20,8. Στην Τρίτη θέση με 5% ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ ενώ το ΚΚΕ καταγράφει 4,4%.

Στα επιμέρους ερωτήματα το 51% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να γίνει debate μεταξύ των Τσίπρα και Μητσοτάκη ενώ ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πείθει για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγράφει μικρό προβάδισμα. Έτσι γίνεται για ακόμα μία φορά σαφές πως η επιλογή ψήφου δεν είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 33% των ερωτηθέντων εκτιμά πως νικητής της μάχης θα είναι η Νέα Δημοκρατία αλλά με μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μεταξύ 21% και 26,2% ενώ η Νέα Δημοκρατία μεταξύ 27,1% και 32,7%. Οι αναποφάσιστοι και σε αυτή τη μέτρηση παραμένουν ψηλά, στο 12%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμα στο 56%

Μεγαλύτερη διαφορά «βλέπει» η Rass

Μεγαλύτερη είναι η διαφορά που καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για το Action24. Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται 8,5% καταγράφοντας ποσοστό 31,5% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,7% (από τα υψηλότερα ποσοστά που καταγράφονται), το ΚΚΕ με 6,7% και η Χρυσή Αυγή με 6,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,4%.
Και σε αυτή τη μέτρηση η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από τις κάλπες είναι χαμηλή και συγκεκριμένα στο 52,5% ενώ της Νέας Δημοκρατία είναι στο 87,2%.
Στην παράσταση νίκης η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 73,5% ενώ το 80,1% των ερωτηθέντων απαντούν πως το ίδιο κόμμα θα ψηφίσουν και στις εθνικές εκλογές.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών καθώς κανένας τους δεν έχει την αποδοχή των ερωτηθέντων με τις αρνητικές γνώμες να υπερτερούν των θετικών.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved